Øl. Alle kender det, langt de fleste har drukket det, og faktisk har de fleste helt ærligt nok også en holdning til det. Lys, mørk. Frugt-agtig, bitter. Pilsner, Ale. Der er utallige muligheder, når det drejer sig om øl. Men noget, som færre kender til, er økologiske øl. Mange har sikkert fornemmet den øko-strømning, som løber gennem samfundet i disse år. Og med god grund – da det har adskillige fordele for vores hårdt prøvede miljø. Denne strømning forplanter sig i alt fra beklædning, rengøring og til mad- og drikkevarer. Herunder øl. Og det er kommet for at blive!

Hvorfor er det smart?

Økologisk øl bærer på mange fordele. Både i forhold til produktionen, men så sandelig også for dig, som indtager det. Processen fra malt til øl er i økologiske produktioner “ren”. Den bygger på autentiske råvarer uden pesticider eller modificering. Og netop det med pesticider er en særdeles stor fordel, når det gælder vores dyrebare grundvand. Ved økologisk ølproduktion slipper der nemlig ikke pesticiderester ud i grundvandet, som der ellers gør ved konventionel produktion. Ligeledes skånes naturarealer og vandløb også for pesticider. Markedsmæssigt er der også god værdi i det. Mikrobryggerierne – som du kan læse mere om på Nordicbrewingco.dk – klarer sig glimrende med det gode salgssargument, økologisk produktion er.

shutterstock_367622336Hvorfor er det så lækkert?

Nu til sagen: Hvorfor er øko-øl bare mere lækkert? Her kommer 4 gode grunde: 1. Den gode samvittighed spiller ind. Kender du ikke det, at noget kan smage 10 gange bedre, hvis man ved, at de produktive forhold har været i orden – og at der ikke er hormonforstyrrende skidt i? 2. Detaljerne. Dem er der kølet for på en helt anden måde end i konventionelle stor-produktioner. Gæringsprocessen har måske været længere, og råvarerne er af bedre kvalitet. Det forplanter sig naturligvis i smagen. 3. Udseende. Det er jo ikke alt – men en god del. Tit er øko-øl utroligt flotte i farven. 4. Sammensætninger. Øko-øl består ofte af interessante smagssammensætninger – lækkert!