Man hører ofte i medierne, at man bør købe økologiske varer, da det fortælles, at de er sundere end andre varer og at de sikrer dyrene bedre forhold. Man kan derfor fristes til at spørge sig selv, om økologi virkelig er sundere end så meget andet?

organic productsBeslutningen om at købe økologisk dyrkede eller konventionelt dyrkede fødevarer findes alene hos individet, når de går gennem de lange gange i det lokale supermarked for at købe ind til madlavningen. Udvalget i butikkerne er efterhånden yderst bredt, og der findes både økologiske såvel som konventionelle fødevarer overalt i supermarkederne. Mens man går gennem supermarkedet overvejer man sikkert, om man skal købe økologi, når man hører at det er bedre.

Forgiftede fødevarer

Man kan kun være et sundt menneske, hvis man har sunde levevaner og her er kosten et af de mest essentielle dele af et sundt liv. Derfor bør man være opmærksom på, hvad man spiser, da det er grundelementet for et sundt liv. De fleste kødprodukter, som man finder i butikkerne stammer i dag fra dyr, der har levet af korn, da det er en hurtig og billig måde at fede slagtekvæg op på, hvorved omkostninger nedsættes for producenterne. På trods af at det er billigt, tager denne metode ikke nødvendigvis hensyn til, at det skal være godt for menneskers helbred. Dette hænger sammen med, at når landmænd rutinemæssigt benytter pesticider, optages de i sidste ende af deres kvæg, når de spiser græsset. På denne måde oplagres dette i dyrenes fedtvæv, hvorved de kommer til at trænge ind i menneskekroppen, når vi spiser disse kvæg.

Her tilbyder økologisk dyrkede fødevarer et alternativ. Dog skal det nævnes, at det er langt fra alle fødevarer fra konventionelle landbrug, der er fyldt med pesticider, men at det er samtidig en risiko, som man bør være opmærksom på. Man kan i nogle tilfælde omgå dette ved at købe fødevarer, der er økologiske, da man i større grad kan sikre sig mod disse farlige kemikalier.