Health benefits of ecologyDa man ofte hører i medierne, at økologi er sundt, må man jo som privatperson formode, at der er en del helbredsmæssige fordele ved kun at indtage økologiske fødevarer. Flere studier har da også underbygget dette udsagn, da de har vist, at der er store helbredsmæssige gevinster ved kun at indtage økologisk dyrkede fødevarer, når dette sammenlignes med fødevarer fra konventionelle landbrug, hvor der benyttes adskillige tilsætningsstoffer for at holde omkostninger ved produktionen nede.

Vitaminer, antioxidanter og mineraler

Studierne viste blandt andet, at økologisk frugt generelt indeholder flere vitaminer, antioxidanter og mineraler end frugt fra konventionelle landbrug. Dette fører i sidste ende groft sagt til, at jo mere man spiser, jo sundere er det for ens helbred på grund af frugtens indhold af blandt andet vitaminer og antioxidanter. Samtidig har økologiske planter et generelt større indhold af protein, hvilket er vigtigt, når man skal forsøge at vedligeholde eller forbedre sin muskelmasse.

Fødevarer uden kemikalier

Ved at købe økologiske fødevarer undgår man, at de er fyldt med kemikalier eller pesticider. De fleste konventionelle landbrug bygger nemlig på moderne teknologi, der gør brug af både kunstgødning og svampemidler, som i sidste ende har en negativ virkning for jorden og dermed forringer både planternes og dyrenes levevilkår. Hvis man spiser fødevarer, der har været i forbindelse med disse stoffer, kan det have en negativ effekt på den menneskelige krop, da der egentlig er tale om giftige stoffer, hvorved det virker ødelæggende på kroppen.

Økologisk mad hjælper på forbrændingen af fedt

Udsagnet kan lyde skørt, men undersøgelser har vist, at økologisk mad hjælper med at forbrænde fedtet i kroppen. Dette hænger sammen med, at de økologiske madvarer er rige på næringsstoffer. Det betyder at kroppen får rigeligt med brændstof, og man behøver derfor ikke spise nær så meget, før at man føler sig mæt.