Vælger danskerne økologiUndersøgelser har vist, at danskerne generelt køber flere økologiske fødevarer, når de går ind i et supermarked for at købe madvarer. Der er to ting, der overvejende driver denne udvikling. Først og fremmest er økologi blevet billigere end tidligere. Tidligere så man nemlig, at mange mennesker valgte økologi fra, da de hellere vil bruge deres penge på andre dele af deres liv. Da prisen nu er lavere, vælger flere derfor at købe økologi, da de nu føler, at de har bedre råd til dette. Derudover er et andet element, at der nu generelt findes flere økologiske varer på hylderne i supermarkederne.

Hvorfor er interessen i økologiske madvarer stigende?

På trods af at interessen i økologi er stigende, er der dog stadig markante forskelle på, hvor meget mænd og kvinder fokuserer på at købe økologisk. Undersøgelserne viser, at kvinder vælger økologi af hensyn til miljøet og dyrevelfærden, mens det for mænd ofte er en forestilling om, at økologiske varer er bedre og af højere kvalitet, hvorfor de bør smage bedre. Man kan ikke nødvendigvis sige, hvilken grund der er den rigtige, men at købe økologi har dog en gavnlig effekt på miljøet omkring en, uanset af hvilken årsag man køber det. Produktion af økologiske fødevarer handler nemlig om at få skabt et bæredygtigt landbrug, hvor der tages hensyn til dyrevelfærd og miljøet.

Det er ofte både frugt og grønt, som danskerne vælger at købe økologiske. Derudover kan det nævnes, at der ligeledes købes en del økologiske æg og mejeriprodukter.

Danmark og økologi

Danmark må siges at være end af de førende spillere på det økologiske marked, og man konkurrerer ofte med Schweiz om at være det førende land inden for økologi. Dette hænger blandt andet sammen med, at landet siden år 2010-2011 har fokuseret mere på økologien som en andel af detailbranchen end i andre lande.